Mesdag Bustocht

Mesdag Bustocht

Bezoek onder leiding van een ervaren gids de exposities over H.W. Mesdag in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Fraeylemaborg, per oldtimer bus. Klik hier om aan te melden. 

Mesdag Bustocht

De bustochten worden verreden op 19, 20 en 27 december en duren van 14.00 – 17.45 uur. Deelname kost €12,50 en u kunt zich hier aanmelden. Het startpunt van de bustochten is steeds het VVV-kantoor aan de Grote Markt.

Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum richt zich met haar tentoonstelling 'Het Groningen van Mesdag en Israëls' op de schilder en zijn tijdgenoten Taco Mesdag en Jozef Israëls waarnaar straten in de Schildersbuurt van Groningen vernoemd zijn. Van al deze drie de kunstenaars zullen er werken te zien zijn die een duidelijke band met de stad en provincie Groningen hebben, aangevuld met hun levensverhaal.

Fraeylemaborg

De werken in de tentoonstelling op de Fraeylemaborg komen deels uit privébezit, van nazaten van de kunstenaar en zijn vrouw. In juli 2015 werd een heel kleine Mesdag in het Nationaal Archief ontdekt. Deze mini-aquarel is ook te zien in de tentoonstelling “Het echtpaar Mesdag-van Houten”. Het unieke aquarelletje van 5,4 cm x 2,9 cm werd gemaakt in 1854.

Zie ook