LutjeWelVaart Appingedam

LutjeWelVaart Appingedam

Op zaterdag 12 december vindt voor de tweede keer Lutje WinterWelVaart plaats achter de Nicolaikerk en in het Centrum van Appingedam. In de Nicolaikerk is een kunstmarkt van Kunst in de Kerk en achter de kerk vind je een kerstmarkt en muziek. Ook is Varend Erfgoed aanwezig in de haven met de Gouden Bodem en de Anna Catharina. Er zijn activiteiten aan boord zoals muziek en verhalenvertellers. Speciaal voor kinderen is er een heuse knutselboot. Op verschillende plekken kun je af en toe genieten van een heerlijk dweilorkerst. In het centrum van Appingedam worden verschillende andere activiteiten georganiseerd door de ondernemers van de winkelstraten. Museumstad Appingedam heeft op 12 december een kerstmarkt in het museum. 

Bij de kruising van de Delf, de Groeve, de Groote Heekt en enkele handelswegen ontstond Appingedam, een nederzetting van schippers, koop- en ambachtslieden. Tot de aansluiting van Appingedam op het nationale spoorwegennet bleef vervoer over het water van groot belang voor haar positie als handels- en nijverheidscentrum. Dit deel van de Damster geschiedenis wordt uitgelicht bij Museum Stad Appingedam.

Programma

LutjeWelVaart Appingedam vindt tussen 11.00 en 17.00 plaats met tal van activiteiten. Zo wandelt er een levende kerstboom rond, deelt de wereldkampioen Snert Koken 2015 zijn prijswinnende soep uit en vermaakt de Dickens Family de voorbijgangers op geheel eigen wijze. Muzikale optredens zijn er onder andere van Seyl & Treyl, de Highland Sell-Outs en Senna Live. De Verhalen van Groningen is aanwezig met een buitenexpositie over de geschiedenis van Appingedam als handelsstad en met een verhalencafé in de Anna Catharina, onder leiding van verteller Harry van der Klei, die als geboren 'Damster' een heleboel verhalen kent over Appingedam.

Voor het volledige programma kijkt u op de website van LutjeWelVaart Appingedam.

Zie ook