Licht wordt kleur, De Ploeg in Wierdenland

Licht wordt kleur, De Ploeg in Wierdenland

Onbekende werken uit particulier bezit van vooroorlogse leden van De Ploeg, met als thema het landschap van wad en wierden. In expressionistische kleuren en verftoetsen geven zij uitdrukking aan de uitgestrektheid en ruigheid van het Groningse land: licht is kleur geworden.

Licht wordt kleur, De Ploeg in Wierdenland
Wierumerschouw, geschilderd door Ploegschilder Jannes de Vries.

De tentoonstelling is samengesteld door gastconservator Richard ter Borg, kunsthandelaar – galeriehouder – taxateur en bovenal groot kenner van het werk van de kunstenaars die sinds 1918 lid geweest zijn van de kunstenaarsvereniging De Ploeg. 

Richard ter Borg kon een selectie maken van werken uit particuliere collecties die nog nooit eerder geëxposeerd zijn, omdat bruikleengevers genereus hun schilderijen, tekeningen en prenten beschikbaar wilden stellen. 

De tentoonstelling loopt tot en met 25 oktober. Gedurende deze periode worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals een fietstocht langs de plekken die de Ploegschilders hebben vastgelegd, lezingen en workshops, en een fotowedstrijd. Voor meer informatie kijkt u op www.wierdenland.nl.

Gratis rondleidingen Museum Wierdenland

Iedere 2e zondag van de maand is er voor bezoekers van het museum een gratis rondleiding door een deskundige gids. Ook wordt de wierde van Ezinge bezocht. In de zomer zijn vinden deze gratis rondleidingen plaats op zondag 12 juli 2015 en 9 augustus 2015. De start is telkens om 14.00 uur. 

Zie ook