Lezing: 'Ten Boer 1945'

Lezing: 'Ten Boer 1945'

Nadat de stad Groningen was bevrijd rukten de Canadezen verder op naar Ten Boer. Na een fel vuurgevecht werd Ten Boer ook op 17 april 1945 bevrijd. De weg naar Delfzijl lag open. 

Tijdens de lezing zullen we uitgebreid ingaan op de gevechten rond de stad Groningen en de bevrijding van Ten Boer. Aangevuld met ooggetuigenverslagen, filmpjes en een prachtige powerpointpresentatie zal Joël Stoppels het op een boeiende en indrukwekkende manier vertellen. De jonge historicus en gids Stoppels heeft de slag om de stad en provincie Groningen in al haar facetten bestudeerd. Aan de hand van een foto's en filmpjes kan hij de slag om Groningen en de bevrijding van Ten Boer op een boeiende en indrukwekkende manier vertellen.

Stoppels heeft meegewerkt aan diverse programma’s over de bevrijding. In februari was hij met een nieuw programma te zien zijn bij History TV in Canada en Engeland. Naast de lezing is er een boekenstand met regionale oorlogsboeken en een stand met militaria aanwezig. De avond is kosteloos te bezoeken en begint om 19:30. 

Stoppels tijdens een rondleiding die wordt bijgewoond door veteranen. - Foto: Battlefield Tours
Stoppels tijdens een rondleiding die wordt bijgewoond door veteranen. - Foto: Battlefield Tours

Zie ook