Lezing kamp Westerbork in NNTTM

Lezing kamp Westerbork in NNTTM

In samenwerking met het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum organiseert de Historische Kring Menterwolde op donderdag 19 mei aanstaande een lezing over kamp Westerbork. Het verhaal van kamp Westerbork is het verhaal van de moord op 102.000 keer één mens. Het is ook het verhaal van 5000 overlevenden. De verhalen van de getuigen van kamp Westerbork vormen een belangrijk element van deze lezing.

De lezing wordt gegeven door Michiel Smit, educatief medewerker van Kamp Westerbork en de nadruk ligt deze avond op de jaren 1942-1945, de jaren dat kamp Westerbork als doorgangskamp gebruikt werd. Vanuit station Zuidbroek, waar de lezing wordt gehouden, is de spoorbaan te zien waar 93 treinen naar het eindstation van de beschaving reden.

Stolpersteine

De lezing begint om 20.00 uur en de entreeprijs (incl. één consumptie) bedraagt € 5,00. De opbrengst zal gebruikt worden voor de realisatie van Stolpersteine voor de 27 Joodse inwoners van Noord- en Zuidbroek. Tevens is het mogelijk die avond een bedrag te doneren voor een (gedeelte) van een Stolperstein.

Zie ook