Lezing: Gerard Heymans, baanbrekend wetenschapper

Lezing: Gerard Heymans, baanbrekend wetenschapper

Geen studie trekt op dit moment meer studenten dan psychologie. Nog maar iets meer dan honderd jaar geleden werd de basis voor dit vakgebied o.a. in Groningen gelegd. Professor Gerard Heymans verrichtte in Groningen baanbrekend onderzoek. Internationaal was hij ongeëvenaard op het gebied van de experimentele psychologie.

Arjen Dijkstra zal leven en werk van Heymans toelichten, maar vooral enkele van zijn experimenten herhalen met Heymans' eigen (originele!) instrumenten. Hierbij zoekt hij hulp van het publiek! Wie neemt deel aan een experiment en helpt bij het observeren? Een unieke kans om een van de belangrijkste ontwikkelingen in de wetenschap van dichtbij mee te maken. Voor jong en oud.

Weekend van de wetenschap

De presentatie van Dijkstra wordt georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap op 3 en 4 oktober. Ook op de Zernike Campus aan de noordrand van de stad Groningen worden activiteiten georganiseerd. Kijk voor het volledige programma op Hetweekendvandewetenschap.nl of op zpannendzernike.nl.

Zie ook