Koffie-uurtje: Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in en om Zoutkamp

Koffie-uurtje: Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in en om Zoutkamp

Het Visserijmuseum Zoutkamp en het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op de koffieochtend Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in en om Zoutkamp. De bijeenkomst wordt georganiseerd in het Ontmoetingspunt in Zoutkamp op dinsdagochtend 10 december van 10 tot 11 uur.

Deze organisaties zijn op zoek naar verhalen en anekdotes over en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in en om Zoutkamp. Ook zijn ze op zoek naar foto’s en documenten of voorwerpen uit deze periode.

Koffie-uurtje: Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in en om Zoutkamp

Deze verhalen en voorwerpen worden verzameld voor een nieuwe tentoonstelling in het Visserijmuseum in Zoutkamp. In 2020 wordt daar, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid, een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in en om Zoutkamp ingericht.

Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen is specifiek op zoek naar informatie over de vlucht van de SD (Sicherheitsdienst) via Zoutkamp naar Schiermonnikoog in april 1945 en hun aftocht vanaf het eiland naar het Huis van Bewaring eind mei 1945. Heeft u hier herinneringen aan of verhalen over? Of misschien zelfs nog documentatie, foto’s of voorwerpen? Dan roepen we u van harte op om te komen!

Deze ochtend zullen ook enkele foto’s en voorwerpen uit de oorlogsperiode getoond worden, zodat u een idee heeft naar wat voor materiaal gezocht wordt. Ook als u alleen interesse hebt in het onderwerp, bent u van harte welkom. Koffie en thee worden u aangeboden.