Kinderworkshop Sint Maarten Museum Wierdenland

Kinderworkshop Sint Maarten Museum Wierdenland

Sint Maarten nadert alweer en dat betekent: bieten snijden! Ouders, opa’s en oma’s kunnen ondertussen in en om het museum Wierdenland rondneuzen.

Kinderworkshop Sint Maarten Museum Wierdenland

Informatie

Oktober Kindermaand in museum Wierdenland betekent een aantal gratis kinderworkshops. De laatste zondag van oktober staat alvast in het teken van Sint Maarten. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur meedoen aan een workshop suikerbietenlampions maken.

De traditionele lampion van een voederbiet werd aan het einde van de negentiende eeuw verdrongen door de veelkleurige en gemakkelijk aan te schaffen of zelf te maken papieren lampion. Desondanks is de bietenlampion nooit helemaal uit beeld verdwenen. De voederbiet is vandaag de dag voor veel mensen niet gemakkelijk meer te verkrijgen, maar wie er een weet te bemachtigen, kan zich uitleven met schilmesjes, appelboren, schrapers en ander gereedschap. En als de klus geklaard is, dan is het resultaat een sfeervolle lampion waar je trots op mag zijn!

<p>Een jongen toont vol trots zijn lampion, gemaakt van een voederbiet, ca. 1935. - Foto: <a href="http://www.beeldbankgroningen.nl" target="_blank">www.beeldbankgroningen.nl</a> (1785-26398)</p>

Een jongen toont vol trots zijn lampion, gemaakt van een voederbiet, ca. 1935. - Foto: www.beeldbankgroningen.nl (1785-26398)

Zie ook