Kinderrechtenpad: Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Kinderrechtenpad: Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Dinsdag 20 november 2017, de internationale dag van de rechten van het kind! Op deze bijzondere dag organiseert de Stichting Het Bevrijdingsbos in het Bevrijdingsbos aan de Noorddijkerweg in Groningen een kleine bijeenkomst. Immers, het Bevrijdingsbos heeft een uniek Kinderrechtenpad, waar de 10 rechten van het kind op stenen staan beschreven.

Kinderrechtenpad: Internationale Dag van de Rechten van het Kind
Bevrijdingsbos, Groningen

De Kinderburgemeester van Groningen is aanwezig alsmede leden van de Kinderraad van de gemeente Groningen en de jongerenombudsman van de gemeente Groningen, Marike Klappe. Zij zal uitleg geven over de rechten van het kind bij de stenen op het Kinderrechtenpad.

Programma

15.25 uur - Ontvangst bij het regimentenplateau in het Bevrijdingsbos

15.30 uur - Welkom door de voorzitter stichting Bevrijdingsbos. Gezamenlijk lopen we via de Stadsweg naar de leerherberg achter in het Bevrijdingsbos. Aansluitend wandelen we via het Kinderrechtenpad terug naar het plein; bij elke steen wordt door de jongerenombudsman Marike Klappe uitleg gegeven, steken we een kaars aan en wordt een bloem gelegd. 

Scholenproject

Dit moment is ook de aftrap van het Scholenproject van Stichting Het Bevrijdingsbos Groningen. Op woensdag 10 april 2019 presenteren in de Stefanuskerk een aantal basisscholen uit de gemeente Groningen zelfgemaakte filmpjes van ongeveer 73 seconden over een van de rechten van het kind.

Zie ook