Kaarslichtavond Menkemaborg

Kaarslichtavond Menkemaborg

De kaarsen worden aangestoken en de bewoners van de Menkemaborg zijn even terug voor een onvergetelijke kaarslichtavond op 15 september.

Kaarslichtavond Menkemaborg
Kaarslichtavond op de Menkemaborg; een kijkje in de voorkamer. - Foto: Menkemaborg

Door de manier van inrichten lijkt het ‘alsof de bewoners even weg zijn’, maar op vrijdagavond 15 september zijn ze terug. Een deel van de tuin en de verschillende kamers zijn sfeervol verlicht met echt kaarslicht. Het is slechts een avond in drie jaar, dus reserveer tijdig om deze bijzondere belevenis mee te maken. Reserveren kan via info@menkemaborg.nl of 0595 431970. Er zijn drie instaptijden vanaf 20.30 uur, 21.15 uur en 22.00 uur. Voor meer informatie zie www.menkemaborg.nl.

De Menkemaborg is dit jaar 90 jaar museum! Het kent een lange bouwgeschiedenis en verschillende bewoners. De familie Alberda van Menkema heeft het landgoed van 1682 tot 1902 in bezit gehad. De laatste grote verbouw is omstreeks 1705 uitgevoerd en daarvan is nog steeds de barokke indeling in het huis en in de tuin te zien. Ook de gebeeldhouwde eikenhouten schouwen en het imposante staatsieledikant zijn uit de vroege 18 de eeuw. Een belangrijk deel van de tuin is een reconstructie volgens de originele tuintekening uit 1705.
Naast deze lusthof is er de zonnewijzertuin, de fruithof met perenberceau en de formele keukentuin. De doolhof is uit de museumtijd en aangelegd volgens het tuinplan van de Fa. H. Copijn & Zn uit 1923.

Zie ook