Inwoners aardbevingsgebied maken theatervoorstelling

Inwoners aardbevingsgebied maken theatervoorstelling

Inwoners uit Middelstum, Stedum, Delfzijl, Appingedam, Kantens, Winsum, Scheemda en Warffum hebben een theatervoorstelling gemaakt over de gevolgen van de aardbevingen door de gaswinning in Groningen: Water en Vuur, Lucht en Aarde. 

Inwoners aardbevingsgebied maken theatervoorstelling
"Een vrouw in een paars trainingspak draagt haar kat de hele dag bij zich. Als er een beving komt, heeft ze dat wat haar dierbaar is dichtbij."

Het vertrouwen van inwoners is ernstig geschaad en veiligheid is niet te garanderen. Wat betekent dit voor het dagelijks leven? Wat doet dit met mensen? Met WVLA willen de makers herkenning en erkenning centraal stellen en het publiek een hart onder de riem steken. Na afloop van iedere voorstelling is er gelegenheid om na te praten. 

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Activiteitenbudget Amateurkunst en de diverse gemeenten in de provincie. De spelersgroep heeft mede op basis van eigen ervaringen en gesprekken met gedupeerde inwoners, een mix gemaakt van theater, tekst en muziek waardoor de persoonlijke gevolgen van de aardbevingen zichtbaar worden.

De voorstelling is in samenwerking met professionals tot stand gekomen onder leiding van Toke van Oorsouw, artistiek leider van Laway Arts te Kantens. Theatervoorstelling WVLA wordt nog gespeeld op de volgende locaties: 

Vrijdag 15 mei: Loppersum, De Lopster Kroon, 20:00 uur

Zaterdag 16 mei: Groningen, Groninger Forum, 20:00 uur

Zondag 17 mei: Slochteren, De Boerderij (Landgoed Fraeylemaborg), 20:00 uur

Kaarten voor WVLA kunnen gereserveerd worden via www.wvla.nl.

Zie ook