Introductieavond Het beeld van Groningen

Introductieavond Het beeld van Groningen

De Groninger Archieven zijn onlangs gestart met een nieuw Maak Geschiedenisproject. Dit keer staat de collectie van Persfotobureau D. van der Veen centraal. Op dinsdag 27 november organiseren de Archieven een introductieavond voor 'Het beeld van Groningen'. Tijdens deze avond zullen medewerkers meer vertellen over de collectie, wat ze tijdens dit project willen gaan doen en hoe u ons kunt helpen.

Binnen het project Het beeld van Groningen staat de collectie van Persfotobureau D. van der Veen centraal. Dit bureau maakte in de jaren 60 en 70 foto’s in zowel stad als provincie Groningen.

Op dinsdag 27 november organiseren de Groninger Archieven een introductieavond voor Het beeld van Groningen. Tijdens deze avond kunt meer horen over de collectie, wat het project inhoudt en hoe u kunt helpen.
 

Het project

De circa 500.000 beelden uit de collectie Van der Veen zijn momenteel nog niet beschikbaar op de Beeldbank Groningen. Maar daar gaat verandering in komen, dankzij uw hulp. Inmiddels hebben de Archieven al een groot deel van de negatieven gedigitaliseerd en ingedeeld in categorieën. Als deelnemer kunt u zelf een categorie beelden kiezen die u graag zou willen beschrijven. Misschien heeft u veel kennis van molens of heeft u een sterke band met een specifiek dorp of regio? U kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld reportages van een specifiek dorp te beschrijven. Alle beschreven reportages komen uiteindelijk op de Beeldbank Groningen en zijn dan vrij te gebruiken, bijvoorbeeld voor publicatie.

De introductieavond

Tijdens de introductieavond geven wij achtergrondinformatie over Persfotobureau D. van der Veen. Medewerkers van de Groninger Archieven vertellen wat hun plannen zijn met dit project en wat u met het materiaal kunt doen. Daarnaast leggen ze uit hoe u een goede reportagebeschrijving maakt en waar u aanvullende informatie kunt vinden.

19.00 uur inloop met koffie en thee
19.20 uur start programma

Gratis toegang
Gratis parkeren, melden bij de slagboom

Aanmelden kan door te mailen naar beeldvangroningen@groningerarchieven.nl 

Zie ook