Inschrijven Fivelstadtocht 2017

Inschrijven Fivelstadtocht 2017

Op zaterdag 9 september 2017 wordt er vanuit Appingedam de vierde historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer. Als startlocatie kan de Fivelstadtocht organisatie in samenwerking met Museum Stad Appingedam gebruik maken van het monumentale pand het Oude Raadhuis Appingedam.

Inschrijven Fivelstadtocht 2017
Kleine Tjariet bij Nooitgedacht met rechts het verbindingskanaal naar de Groote Tjariet; beide restanten van de Fivel? - Foto via Wikimedia Commons

De streek Fivelingo omvat de huidige gemeenten Appingedam, Loppersum, Ten Boer en Slochteren alsmede het grootste deel van Delfzijl en een deel van Bedum. De wandeltocht wordt elk jaar op de zaterdag van het tweede weekend in september uitgeschreven. Bewust is gekozen voor de combinatie met het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren.Telkens wordt een andere windrichting genomen als wandelgebied waarbij voor 2017 de noordelijke route is uitgezet. 

Tijdens deze historisch culturele wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

Inschrijven

Inschrijven voor Fivelstadtocht 2017 kan via website www.fivelstadtocht.nl. Het inschrijfgeld voor Fivelstadtocht 2017 bedraagt 7,50 euro, dit is inclusief 1 kop koffie/thee bij de start. Er is plaats voor 700 deelnemers en de inschrijving sluit zodra dat aantal bereikt is.

Zie ook