Inkijkje in het provinciehuis van Groningen

Inkijkje in het provinciehuis van Groningen

Zin om de stad Groningen wandelend te ontdekken in het zomerseizoen?  Wandel dan mee met één van de gidsen van de VVV. Op diverse dagen worden zelfs de deuren van het provinciehuis geopend voor deze stadswandelingen.

Inkijkje in het provinciehuis van Groningen
De oude ingang van het provinciehuis. - Foto: Marketing Groningen

Op diverse dagen opent de provincie Groningen speciaal voor deze gelegenheid de deuren van het oude, monumentale provinciehuis aan het Martinikerkhof. Wandelaars krijgen op deze dagen de unieke mogelijkheid de Statenzaal en Gedeputeerdenkamer te bezichtigen. De stadswandelingen door het provinciehuis vinden plaats op 21, 22, 28 en 29 juli en 4 en 5 augustus 2015.

De wandelingen zijn onder begeleiding van een gids van de VVV en starten bij de VVV Winkel op de Grote Markt 29 in Groningen. Opgeven kan via:  e-mail: info@vvvgroningen.nl, tel.: 0900 202 30 50 (€0.15 p/m) of aan de balie van de VVV-winkel. Groepen van meer dan vijf personen kunnen eventueel een eigen gids inhuren.

Wandelingen

VVV-wandelingen vinden plaats op alle dagen van de week, behalve op donderdag. De wandelingen starten om 13.00 uur. Op zaterdag is er een extra wandeling om 11.00 uur. Een deskundige gids neemt de wandelaars mee op een anderhalf uur durende tour door de historische binnenstad van Groningen. Alle stadswandelingen worden ook in het Duits aangeboden.