Hangende keukens in Appingedam

Hangende keukens in Appingedam

In 2017 bestaat het museum 75 jaar en dat is een mooie aanleiding om een ode te brengen aan het bekendste beeld van Appingedam: de hangende keukens. Daarom zal vanaf 28 januari een tentoonstelling over de hangende keukens te zien zijn.

Hangende keukens in Appingedam
De hangende keukens... - Foto: Bert Kaufmann via Flickr

Het museum heeft een paar hangende keukens in de eigen collectie, zoals een schilderij van W.J. Dingemans: een sfeervol plaatje van 100 jaar geleden. Dit werk is gerestaureerd en prijkt op de tentoonstelling, tussen alle andere hangende keukens.

Op zoek

Iedereen die een kunstwerk van de hangende keukens heeft, mag contact opnemen met het museum om het werk tijdelijk tentoon te stellen. Of het werk nu gemaakt is met verf, klei, lego, textiel, glas, metaal… het museum wil liefst een zo groot mogelijke verscheidenheid laten zien.
Ook documentatie over de hangende keukens, ansichten en foto’s zijn welkom: bijvoorbeeld trouwfoto’s met de hangende keukens als decor. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers stemmen op wat volgens hen het mooiste kunstwerk is van de hangende keukens.
 

Zie ook