Grunneger Weke in MOW

Grunneger Weke in MOW

Het Museum de Oude Wolden (MOW) te Bellingwolde opent maandagmiddag 13 maart gratis de deuren voor een speciaal programma tijdens de Grunneger Weke, met rondleidingen en een creatieve inloopworkshop.

Grunneger Weke in MOW

Het MOW gaat maandag 13 maart speciaal open voor de Grunneger Weke, tussen 13 en 17 uur. Historicus en museummedewerker Tjarko van Dijk geeft die middag doorlopend rondleidingen bij de tentoonstelling Duizend Dingen. Duizend Dingen is een speelse presentatie van oude objecten uit de collectie van het museum. Ook kan je streekgebonden kunstwerken bekijken van onder meer originele Ploegleden.

Hiernaast kunnen bezoekers zelf aan de slag, niet alleen in de expositie bij het onderdeel ‘Dingen maken’ maar ook in een workshop, gegeven door kunstenaar Heleen Wilkens. Bij deze workshop ga je beeldend creatief aan de slag met Groninger spreuken. Je kunt de hele middag aanschuiven.

De middag is gratis toegankelijk.

 

Grunneger Weke

Tijdens de Grunneger Weke is er van alles te doen rond Groningen en de Groningse taal in heel Westerwolde. Kijk voor het volledige programma op de website van de gemeente Bellingwedde.

Meer informatie over het MOW en de tentoonstelling vind je op www.museumdeoudewolden.nl.

Zie ook