Groninger Museumnacht

Groninger Museumnacht

Het is eindelijk zover: Groningen krijgt een eigen Groninger Museumnacht. Op zaterdag 9 september 2017 vanaf 19 uur openen alle musea in Groningen hun deuren tot na middernacht. Naast een uniek nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen en vaste collecties komt er een afwisselend programma met onder meer muziek, bijzondere workshops en interessante sprekers.

Groninger Museumnacht

De Groninger Museumnacht is hét moment om eindelijk eens al die musea in Groningen te bezoeken die je altijd al eens had willen bekijken. Bezoek het GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum én het Universiteitsmuseum allemaal op 1 avond. Naast de mooiste collecties en tentoonstellingen is er veel muziek, zijn er verrassende performances en presentaties en ontmoet je kunstenaars en ontwerpers in het echt. Een bijzonder feest waar je bij moet zijn!

5 musea voor 5 euro

Met een passe-partout bezoek je alle 5 musea in de stad Groningen voor slechts 5 euro totaal. Tickets zijn vanaf donderdag 13 juli om 10 uur verkrijgbaar in de online voorverkoop. Print je ticket en lever deze op 9 september in aan de kassa bij één van de deelnemende Musea, dan krijg je een polsbandje waarmee je toegang hebt tot alle musea van 19 tot 1 uur tijdens de nacht.

Bekijk voor het volledige programma van de vijf deelnemende musea de website: www.groningermuseumnacht.nl.

Zie ook