Groninger Museum organiseert borgenexcursies

Groninger Museum organiseert borgenexcursies

Ga deze zomer mee met de speciale borgenbus vanuit het Groninger Museum naar Fraeylemaborg in Slochteren, Menkemaborg in Uithuizen, Museum Nienoord in Leek of Landgoed Verhildersum in Leens. Met een bustochtje door de provincie Groningen én een bezoek aan een van deze prachtige Groninger borgen maakt u kennis met het rijke erfgoed van de provincie.

Groninger Museum organiseert borgenexcursies
De Menkemaborg in Uithuizen.

Elke zondag is er een excursie naar een van de museale borgen in Groningen. Voor en na het bezoek aan de borg doet de borgenbus een interessante culturele plek in het Groningse landschap aan. Professionele museumdocenten vertellen tijdens de reis historische bijzonderheden. 

Bekijk eerst de tentoonstelling Rijk in Groningen

Een mooie invulling van de zondag is om eerst vanaf 10 uur een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800 , een nieuwe tentoonstelling in het Groninger Museum waarin cultureel erfgoed in de vorm van kunst en luxueuze voorwerpen uit Groningse landshuizen te zien is. Waarna u om 12 uur kunt starten met de borgenexcursie vanaf het Groninger Museum. 

Informatie

Wanneer: zondag (juni-november 2017, zie tabel hieronder)
Voertaal: Nederlands 
Prijs: € 15 p.p. en met Museumkaart € 10). Dit is inclusief bustour met gids en entree voor de borg en tuin. 
Exclusief en optioneel is entree Groninger Museum, lunch bij de borg, audiotour of rondleiding bij de borg. 
Buskaartjes: kaartjes voor de borgenexcursies zijn uitsluitend te koop aan de kassa van het Groninger Museum tussen 10 - 17 uur.
U kunt van tevoren kaartjes kopen én op de dag van vertrek, maar houd er rekening mee dat de bus dan vol kan zijn. 

De volledige dienstregeling is te bekijken op de website van het Groninger Museum.

De Groninger Museum borgenexcursies zijn een samenwerking van het Nationaal Bus Museumde Menkemaborgde FraeylemaborgMuseum NienoordLandgoed Verhildersumde Verhalen van GroningenMarketing Groningen en het Groninger Museum. 

Zie ook