Groninger geschiedenis voor dummies

Groninger geschiedenis voor dummies

De Verhalen van Groningen biedt bezoekers van het festival Noorderzon op 25 en 27 augustus de spoedcursus Groninger Geschiedenis voor Dummies aan. Deelnemers worden in 20 minuten bijgespijkerd over de geschiedenis van Stad en Ommeland. De cursus wordt ondersteund door de korte animatiefilm Het verhaal achter Groningen die dan in première gaat.

Gastheer en journalist Frank von Hebel van Dagblad van het Noorden (auteur van Mijn Bevrijding. De slag om de stad Groningen 13 – 16 april 1945) neemt u in recordtempo mee door de rijke historie en geeft antwoord op vragen die het fundament van de Groninger identiteit raken: wie maakte de grootste eierbal ter wereld? Was Ome Loeks een dierenbeul? Wat is het verschil tussen een wierde en een terp? Was Groningen fout in de Tachtigjarige Oorlog?

Animatie

Onderdeel van de cursus is een speciale animatiefilm die het verhaal van de Groninger geschiedenis vertelt in 5 minuten. De animatie is ontwikkeld door grafisch vormgever Ydwine de Boer. Samen met De Verhalen van Groningen en creatief bureau PIT is de korte film tot stand gekomen.

De cursus vindt plaats op donderdag 25 en zaterdag 27 augustus in de Oberontent op Noorderzon en begint om 20.00 uur, 20.30 uur, 21.00 uur en 21.30 uur. De toegang is gratis.

Zie ook