Groninger Archieven rondleidingenweek

Groninger Archieven rondleidingenweek

Het stadboek uit 1425, de 18e-eeuwse borgenkaart van Beckeringh en de inschrijving van Aletta Jacobs aan de universiteit zijn zomaar drie schatten uit de collectie van het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. Wie altijd al heeft willen weten hoe ze worden bewaard of wat er nog meer in de depots ligt, kan dat nu ontdekken. In de week van 9 t/m 13 november organiseren de Groninger Archieven een rondleidingenweek.

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in de depots, die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Medewerkers vertellen over hun werk en tonen diverse topstukken uit de collectie. Dit jaar is er extra aandacht voor voorbeelden van levend erfgoed. Denk daarbij aan stukken over Groninger streekproducten, zoals Ranja, Keizer Barbarossabier en poffert. Maar ook aan de Sint-Maartensviering en sporten en spelletjes in vroeger tijden.

Praktische informatie

Het programma duurt ca. 2 uur en de kosten bedragen € 6,- per persoon, inclusief koffie en thee. Aanmelding is verplicht. Aanmelden kan telefonisch via 050-599 2000 of middels het formulier op www.groningerarchieven.nl. Aanmelding is mogelijk tot een dag voor de rondleiding, maar… deelnemers worden toegelaten in volgorde van ontvangst van de aanmelding en vol=vol. Reservering is voor groepen in overleg ook mogelijk. Op de website is te zien op welke dagen en tijdstippen er nog plaats is.

Zie ook