Grode Grunneger Dictee in Ten Boer

Grode Grunneger Dictee in Ten Boer

Op woensdagavond 11 december aanstaande vindt de tweede editie plaats van het Grode Grunneger Dictee. Voor een geschikte locatie is de organisatie de provincie ingegaan. Dorpshuis Ten Boer is dit jaar gekozen als podium en locatieruimte. Het initiatief gaat uit van de Grunneger Toalgroep onder leiding van Ankie Bours en Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC). Het thema van de avond en van het dictee is Meziek. Samenstellers van het Grode Grunneger Dictee zijn docente Gronings, Coby Vermeeren-Thedinga en ‘toalsman’ van het eerste uur Fré Schreiber.

Grode Grunneger Dictee in Ten Boer
Foto Centrum Groninger Taal en Cultuur

Net als vorig jaar zal een deskundige jury aanwezig zijn voor het nakijkwerk. Riemke Bakker, toneelspeelster bij theatergroep Waark en docente Gronings, leest het dictee voor. De presentatie van de avond is in handen van Henk Scholte, consulent van Centrum Groninger Taal & Cultuur.

Opgave voor het dictee is noodzakelijk en mogelijk via gtgroep@gmail.com
Groninger taaldocenten zijn uitgesloten van deelname. Deelname in volgorde van aanmelding en vol=vol. Zowel deelnemers als belangstellenden zijn welkom!

Randprogramma

In de pauze zal Henk Scholte een historische beschouwing over Grunneger meziek geven en streektaalzanger Krzysztof Groen vult hem aan met een muziekoptreden. De nummer één, twee en drie winnaars van het Grode Grunneger Dictee worden aan het einde van de avond beloond mit n schiere pries!

Dus loat joe nait nuigen, mor dou mit!


Het Grode Grunneger Dictee wordt georganiseerd door Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) en de Grunneger Toalgroep.