'Goeie genade, wat een portretten'

'Goeie genade, wat een portretten'

De vrouwen van het protestantisme staan centraal in de estafettebijeenkomst 'Goeie genade, wat een portretten' op 4 maart in Appingedam. Vanaf 31 oktober 2016 toert er door de Protestantse kerk Nederland een estafette aan activiteiten in het kader van 500 jaar Reformatie. Op zaterdag 4 maart zal de estafette met de 95 stellingen van Luther in Appingedam aankomen.

Vrouwen en het protestantisme hebben een ongemakkelijke verhouding. Het protestantisme heeft effect gehad óp vrouwen (en heeft het nog). En vrouwen hebben bijgedragen áán het protestantisme en doen dat nog steeds. Maar was en is het protestantisme daarmee voor hen ook een positieve kracht ? Zit er in het protestantisme iets dat van speciale betekenis kan zijn voor vrouwen: hun positie in kerk en samenleving, hun beleving en rol? Of zijn zij beter af met minder protestantisme?

In de feestelijke estafettebijeenkomst ‘Goeie genade, wat een portretten’ zal de bijdrage van vrouwen aan de doorwerking van de boodschap van het protestantisme in het licht worden gesteld, vanaf het prille begin tot nu. Het programma bevat een lezing en een eigentijdse cantate, workshops (gesprek, zang, creatieve verbeelding of dans) en een viering. 

Voor het programma en meer informatie: 500jaarprotestant.nl.

Zie ook