Fiets mee met sporticoon Bauke Mollema

Fiets mee met sporticoon Bauke Mollema

Het startschot van de Tour de France klinkt op 4 juli in Utrecht. Bauke Mollema is klaar om te vlammen in de Pyreneeën en de Alpen. Na de finish op de Champs-Élysées maakt de kopman van het Amerikaanse Trek Factory Racing team zich klaar voor zijn eigen toertocht op zondag 9 augustus: De Bauke Mollema Tocht in Groningen. De geboren Groninger kan zijn ervaringen tijdens de tocht met jou delen! Zijn ploeg Trek is deze dag ook aanwezig met volgauto’s en de rennersbus: zo voelt het net alsof jij in de Tour rijdt.

Fiets mee met sporticoon Bauke Mollema
Groninger Fietsicoon Bauke Mollema bij de Martinitoren, een ander Groninger icoon. - Foto: via Marketing Groningen

De fietsroutes over 65, 110 en 165 km, die allemaal starten in Groningen bij Sportcentrum Kardinge, zijn door Mollema zelf uitgestippeld. Zo is het Lauwersmeer, een begrip in wielerkringen in Noord-Nederland, opgenomen in de route. “Zowel toen ik nog in Groningen woonde als nu vanuit Leeuwarden, fiets ik hier wekelijks. De rustige wegen zijn ideaal voor langere intervallen”, licht Mollema toe.

Op de Friesestraatweg bij Nieuwklap is het talent van Mollema ontdekt en daarom verdient dit traject ook een passage in de Bauke Mollema Tocht. De bult halverwege is zelfs vernoemd naar de renner. “Dit traject van 11 km fietste ik tijdens mijn middelbare school twee keer per dag. In weer en wind. Sneller en sneller.” Op de Mollema Bult kun je jouw snelheid testen tijdens de tussensprint. De Kasseienstrook in Zuidwolde heeft Mollema ook toegevoegd aan het parcours. “Deze is niet zo slecht als de kasseien van Parijs-Roubaix, maar aan het einde van de trainingen deed dit altijd behoorlijk zeer.” Mollema fietst op zondag 9 augustus de 110 km. Voor meer informatie over de routes en de routekaarten, kijk op baukemollematocht.nl.

Inschrijven

Voorinschrijven voor de Bauke Mollema Tocht is mogelijk tot en met 2 augustus op baukemollematocht.nl. Deelnemers ontvangen bij hun inschrijving onder meer een persoonlijke actievideo- en foto, een officiële Trek Factor Racing bidon, eten en drinken, fietsreparatieservice en medische zorg. Bovendien wordt er een Trek Emonda ALR 5 team replicabike verloot onder alle voorinschrijvers. Zij kunnen bij hun inschrijving tevens een vrijwillige donatie doen aan Fiets voor een Huis. Het goede doel dat aan het evenement verbonden is en waar Bauke Mollema zich als ambassadeur voor inzet. Ook zijn er aantrekkelijke verblijfarrangementen voor mensen van buiten de provincie om een weekend lang kennis te maken al het moois dat de stad en provincie Groningen te bieden hebben.

Zie ook