Festival Over de Vloed

Festival Over de Vloed

Een festival over maar liefst 90 km Groningse dijk. Van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl. Langs het net nieuw aangelegde fietspad van 90 kilometer. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Uniek in zijn soort. Dat is festival OVERdeVLOED.

Festival Over de Vloed
Een ooi met lam op een Groninger dijk. - Foto: XPeria2Day via Flickr

Het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek‘ is bijna klaar. Het verbindt het meest westelijke punt Lauwersoog, met het meest oostelijke punt van onze provincie, Nieuw Statenzijl. Het loopt langs of op de dijk, waardoor je een mooi uitzicht hebt op de Waddenzee. Naast het fietspad bij de dijk zijn er ook tien fietsrondjes van 6 tot 25 kilometer. Langs de dijk komen trekkershutten, TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en camperplaatsen, zodat overnachten ook gemakkelijker wordt.

Het fietspad van ‘Kiek over Diek’ doorkruist 4 prachtige gemeenten: De Marne, Eemsmond, Delfzijl en Oldambt. Tijdens het festival is er in iedere gemeente een zogenaamde ‘Dijkplaats’ ingericht. Die dijkplaatsen zijn mini-festivals waar je van alles kunt vinden, muziek, theater, eten, drinken en plezier.
Het festival beperkt zich niet alleen tot de dijkplaatsen, want ook restaurants doen iets bijzonders, galeries zijn open, bijzondere locaties houden open huis. Kortom: die dag is er van alles te zien en te beleven op en rondom onze 90 kilometer dijk. Je zult ogen en oren tekort komen om alles te zien. En waarschijnlijk heb je aan het einde van de dag heel wat kilometers in je benen, op de kilometerteller van je auto of fiets!

Het grootste deel van het festival is gratis toegankelijk. Voor meer informatie over de vele activiteiten, kijk je op de website festivaloverdevloed.nl.

Zie ook