Expositie 30 jaar Eurosonic Noorderslag

Expositie 30 jaar Eurosonic Noorderslag

Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 januari is er in de ticketoffice van Eurosonic Noorderslag in de Parkeergarage Damsterdiep een expositie over 30 jaar Eurosonic Noorderslag. Het Poparchief Groningen en De Verhalen van Groningen hebben deze gelegenheid aangegrepen om de afgelopen 30 jaar in beeld te brengen met een expositie en een film. De film en expositie zijn te zien in de ticketoffice van Eurosonic Noorderslag in de Damsterdiep garage en op de eerste verdieping van Club Eurosonic Air op de Grote Markt.

Expositie 30 jaar Eurosonic Noorderslag

Dertig jaar geleden, op zaterdag 4 januari 1986, vond de eerste editie plaats van het festival dat sindsdien Groningen in januari in zijn greep houdt. Eurosonic Noorderslag is inmiddels een meerdaags showcasefestival, waar heel Europa via radio, tv en internet verslag van doet. Waar muziekprofessionals samenkomen om de nieuwe trends op te pikken en met elkaar te delen. Waar meer dan 350 acts te bewonderen zijn en waar de pareltjes van morgen vandaag al worden gepresenteerd. Waar je je ook in het gratis randprogramma 4 dagen kunt onderdompelen in alle denkbare muziekgenres. En dat alles in een stad waar de podia zich op loop- of fietsafstand bevinden en waar kroegen nauwelijks gebonden zijn aan sluitingstijden. Dat is al 30 jaar de kracht van Eurosonic Noorderslag en Groningen.

 

Deze expositie kwam tot stand in samenwerking met Poparchief Groningen. Dit is een fysiek archief én online databank met informatie over de rijke historie van de popcultuur in de stad en provincie Groningen.

Zie ook