Excursie naar Friese terpdorpen

Excursie naar Friese terpdorpen

Op avontuur met de Pioniers van het Noorden!

Excursie naar Friese terpdorpen
Maquette van een wierdewoning in Museum Wierdenland, Ezinge. - Foto: Emmy Wagenaar Hummelinck

Op 21 april 2018 organiseert Museum Wierdenland in Ezinge een ontdekkingstocht naar twee bijzondere Friese dorpen met een geschiedenis die eeuwen terug gaat. De tocht begint met een bezoek aan de tentoonstelling 'Pioniers van het Noorden' in de ochtend. Deze tentoonstelling in ons museum vormt de basis voor een excursie naar twee terpen (wierden) in het Friese landschap: Wijnaldum en Firdgum.

Programma

De dag start om 10.30 uur met een inloop met koffie, waarna de rondleiding door de tentoonstelling volgt. Daarna kunt u aanschuiven voor een lunch. De bus vertrekt om 12.30 uur. Het Zodenhuis in Firdgum wordt bezocht, met aansluitend een rondleiding door het dorp. Even uitrusten kan met koffie en thee in het Yeb Hettinga Museum. Daarna voert de tocht naar Wijnaldum - met de bus uiteraard - met onder andere een bezoek aan het archeologisch Steunpunt. Beide rondleidingen door het dorp worden verzorgd door Jeroen Wiersma, projectleider Landschapsbeheer Friesland. Ook tijdens de busreis zal hij de nodige interessante en boeiende dingen over het landschap vertellen.

Om 16.30 uur vertrekt de bus weer naar Ezinge.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 14 april 2018 via boekingen@wierdenland.nl. Wees er snel bij: er is een maximaal aantal deelnemers van vijftig personen.

U kunt u opgeven voor het ochtend- en/of middagprogramma. 
De kosten voor de ochtend bedragen 2,50 euro, Museumkaarthouders gratis. Dit is inclusief koffie, thee en een rondleiding. De kosten voor de lunch bedragen 12,50 euro.

Voor het middagprogramma betaalt u 10,00 euro, inclusief koffie, thee en rondleiding. De kosten voor het totale programma bedragen 25,00 euro.

Zie ook