Erfgoed aan tafel: Peter Velthuis

Erfgoed aan tafel: Peter Velthuis

Peter Velthuis is de bedenker van de succesvolle wandeltocht ‘Tocht om de Noord’. Hij is de gastspreker voor de eerste ‘Erfgoed aan tafel’ in 2017. Naast een boeiende lezing is er ruimte om te netwerken, met de spreker van gedachten te wisselen en natuurlijk voor een maaltijd. 

Erfgoed aan tafel: Peter Velthuis
Wandelaars tijdens Tocht om de Noord. - Foto: Tocht om de Noord

Op 16 maart is Peter Velthuis, die sinds 2006 het succesvolle culturele wandelevenement Tocht om de Noord organiseert, te gast bij Erfgoed aan tafel. Peter zal als tafelheer vertellen hoe hij bijzondere plaatsen in Groningen zichtbaar maakt. Voor de organisatie van Tocht om de Noord weet hij dorpen in beweging te krijgen om zo’n 5.000 wandelaars te ontvangen. Talloze vrijwilligers halen alles uit de kast om zich te presenteren en gemeenten doen hun uiterste best om de route binnen de gemeentegrenzen te krijgen.

Tocht om de Noord is slechts één weekend. Peter wil het succes van dit evenement in de komende jaren duurzaam uitbreiden en realiseren door het ontwikkelen van een (nieuw) Pronkjewailpad, een pad dat onze Groningse kroonjuwelen op een bijzondere wijze verbindt en zichtbaar maakt. Culturele organisaties in Groningen worden uitgedaagd om wandelaars te ontvangen met een cultureel aanbod.

Datum : donderdag 16 maart 2017
Tijd : 16:30 – 19:30 uur
Plaats : Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, 9712 GD Groningen
De kosten bedragen € 15,- per persoon inclusief maaltijd.
Aanmelden graag uiterlijk 13 maart 2017 via info@erfgoedpartners.nl.

Zie ook