Duizend Dingen in MOW

Duizend Dingen in MOW

Duizend Dingen is een speelse verkenning van de veelzijdige collectie van het MOW. De tentoonstelling draait om de soms alledaagse en vaker bijzondere historische objecten uit onze depots. 

Hoe zaken uit het dagelijkse leven van vroeger ons nu heel vreemd voorkomen, is één van de terugkerende vragen binnen de expositie. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het onderdeel Verdwenen Dingen: zaken die vroeger gewoon waren maar inmiddels in onbruik geraakt. In Orde der Dingen staan alledaagse voorwerpen uit het leven van vroeger centraal en ook hier geldt “hoe herkenbaar zijn die nu nog?”

Eerder riep het MOW mensen op hun eigen dierbare dingen te exposeren, met de publieksactie Echt mijn ding. Bij deze objecten kan je het achterliggende, vaak persoonlijke verhaal lezen.

Ook schilderijen

De tentoonstelling kent niet alleen historische voorwerpen maar laat ook werken zien uit de kunstcollectie van het MOW. Zo toont het museum diverse schilderijen en tekeningen van Ploegleden van het eerste uur, waaronder Jan Altink, Johan Dijkstra en Ben Walrecht. De werken gaan allemaal over de eigen streek, van de Westerwoldse Aa tot gebouwen in de regio. Het schilderij 'Zicht op de Magnuskerk' van Johan Dijkstra kwam pas vorige maand dankzij een legaat in collectie en is nu voor het eerst publiek te zien. Ook laat het museum werken zien van Els Amman en Jo van Dijk.

Zie ook