Drukkers in de Warmoesstraat: boekkunst in het Grafisch Centrum Groningen

Drukkers in de Warmoesstraat: boekkunst in het Grafisch Centrum Groningen

Van 13 tot en met 20 oktober wordt in Groningen de Week van het Kunstenaarsboek georganiseerd, en natuurlijk doet het Grafisch Centrum Groningen daaraan mee.

Het Grafisch Centrum Groningen leidt al tientallen jaren typografen op in het gebruik van materialen en drukpersen uit het ‘loden tijdperk’. Bovendien worden vanuit deze grafiekwerkplaats aan de Warmoesstraat bijzondere uitgaven tot stand gebracht, waarin drukkers uit Groningen en soms ver daarbuiten samenwerken, zoals de Letterproef (2004), het vriendenboek Ontmoetingen op papier (2012) en Werkman–- teksten (2015).

Expositie

De expositie ‘Drukkers in de Warmoesstraat’ toont een aantal van deze projecten, en daarnaast ander zogeheten margedrukwerk op het snijvlak van kunstenaarsboek en boekkunst door onder meer Anne de Boer, Henk ter Bogt, Hanneke Briër, Elze ter Harkel, Marlies Louwes, Maaike van der Meulen, Maiki Mijnssen, Pien Rotterdam en Anneke de Vries; dat alles in de werkplaats waar veel van het werk is gemaakt.

<p>Boek: Marlies Louwes, Daniil Charms, DSF (2006)</p>

Boek: Marlies Louwes, Daniil Charms, DSF (2006)

Live drukwerk

Nieuwsgierig naar de manier waarop dit bijzondere drukwerk tot stand komt? Op zaterdag 20 oktober komen drukkers Henk ter Bogt en Anneke de Vries in actie van 13.00 – 16.30 uur.

Informatie

Overige openingstijden tijdens de Week van het Kunstenaarsboek zijn:

  • zaterdagen 13 en 20 oktober van 12.00 – 17.00 uur;
  • zondag 14, woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 oktober van 13.00 – 17.00 uur

Plaats: Grafisch Centrum Groningen, Warmoesstraat 41, 9724 JJ Groningen
Toegang: gratis!

Meer informatie vind je op www.grafischcentrumgroningen.nl & www.artisbook.nl. 
 

Zie ook