Drijfverenwandeling

Drijfverenwandeling

Op zondag 19 juni 2016 organiseert Tweelinck de Drijfverenwandeling. Het is een alternatieve stadswandeling over de Groninger Diepenring en haar eigenzinnige bewoners. De Diepenring is de magische grachtengordel van Groningen. Eeuwenlang al lokt ze bijzondere mensen uit de hele wereld (van Bowie tot Sinterklaas). Tegelijkertijd beschermt ze ons tegen al te opdringerige types (zoals Bommen Berend). Daarnaast is de Diepenring de ultieme plek voor ‘Groningers met een missie’ zoals Herman Brood, Wubbo Ockels, Kim Feenstra, Aletta Jacobs en Arjen Robben.

Drijfverenwandeling
Gids Paul Passchier neemt bezoekers mee langs drijfveren aan de Diepenring Foto: archief Paul Passchier

De Drijfverenwandeling is een alternatieve stadswandeling over de Diepenring. Ga op stap met gids Paul Passchier (Tweelinck) en ontdek het casino van Herman, de woning van Pim, de boot van Wubbo en de rechtbank van Kim. Treed in de voetsporen van deze en andere bekende Groningers en ontdek ook hun drijfveren. Laat je inspireren door de autonomie van Aletta, het succes van Arjen of de bescherming van Geertruid. En misschien ontdek je onderweg jouw eigen missie…

De Drijfverenwandeling van zondag 19 juni 2016 start om 14:30 uur bij het Peerd van Ome Loeks op het Stationsplein en eindigt om 17:00 uur bij Joanna’s TOET aan het Zuiderdiep. De prijs is €15 inclusief proeverij en plattegrond. Schrijf je in via de Facebookpagina Diepenring Drijfverenwandeling of met een e-mail aan ddw@tweelinck.nl.

Zie ook