Docuvoorstelling over Groninger migratiegeschiedenis door Theo de Groot

Docuvoorstelling over Groninger migratiegeschiedenis door Theo de Groot

Neanderthalers, Rendieren Doggerland, Volksverhuizingen, Kiepkeerls, Bartholomeusnachten, Potowatomi Indianen, Karel Koenraadpolder, Piet Hoekstra, Trump… en Theo’s tante…

Op zondag 22 oktober 14.30 uur en 20.30 uur draaft Theo de Groot in zijn docuvoorstelling op eigen wijze door 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis. Hij zoekt naar antwoorden op de vraag: wat drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en waarom Groningen te verlaten?

OP DRIFT wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen. De muziek is in handen van Arnold Veeman. Ingejan Ligthart Schenk tekende voor de eindregie.

OP DRIFT is een coproductie met het Grand Theatre. In oktober buigt het Grand Theatre zich, samen met verschillende theatermakers, over de vraag: “Waar voel je je thuis?”. In het Grand Theatre, maar ook op locatie in de stad, wordt een speciaal programma gepresenteerd van voorstellingen en randactiviteiten. Deze maand kunnen we niet meer vluchten, maar zijn we hier, met z’n allen en we moeten het doen met wie er zijn, waar we zijn.

OP DRIFT is de tiende voorstelling van Peerd. En dat komt mooi uit want Peerd bestaat in 2018 tien jaar. Tien jaar Peerd: tien jaar regiotheater met beide benen in de klei: dwars, nuchter, origineel, met een frisse blik op Groningen en de wereld daaromheen. 

OP DRIFT gaat op tournee vanaf januari 2018. In 2019 draaft Peerd verder door Pronkjewail en Golden Raand met ‘Alie ien Wonderlaand’. In regie van Miranda Laanstra.

OP DRIFT wordt financieel ondersteund door: het Huis van de Groninger Cultuur, het Scholten Kamminga Fonds en het Roode-, of Burger Weeshuisfonds.

Informatie en kaarten

OP DRIFT is op zondag 22 oktober te zien om 14.30 en om 20.30 in het Grand Theatre in Groningen. Kaarten kosten € 15,- per persoon (CJP: € 10,-) en zijn direct te bestellen via de website van het Grand Theatre: grandtheatregroningen.nl.

Zie ook