S.T.A.R.-dagen: dieselen door het veen

S.T.A.R.-dagen: dieselen door het veen

Op zaterdag 19 en zondag 20 september staan de jaarlijkse S.T.A.R.-dagen in het teken van Dieselen door het Veen. Twee dagen lang verzorgen alle rijvaardige S.T.A.R.-diesellocomotieven de tractie voor de personen- en goederentreinen.

S.T.A.R.-dagen: dieselen door het veen
De diesellocomotief V53 019 in vol ornaat. - Foto: Wikimedia Commons

Op het emplacement in Stadskanaal kun je met de smalspoortrein van het Industrieel Smalspoor Museum uit Erica een ritje maken. In de werkplaats is het open huis. Kijk hoe de vrijwilligers werken aan de treinen. Ook diesellocomotief V53 019 zal hier te zien zijn.

De stoomlocomotief zal op deze dagen niet naar Veendam of Musselkanaal rijden. In plaats daarvan is de locomotief het hele weekend onder stoom op het emplacement Stadskanaal. Daar verzorgt de locomotief voetplaatritten: vanaf het werkplaatsterrein rijdt de loc heen-en-weer om iedereen die dat wil voor € 1,- een onvergetelijk ritje op deze imposante loc te bezorgen.

Op het plein bij het museum staan historische vrachtwagens en tractoren opgesteld, daarnaast zijn er een zaaginstallatie, stationaire machines en Bronsmotoren te bewonderen.

Zie ook