Derde Abt Emolezing door Rik Torfs

Derde Abt Emolezing door Rik Torfs

De derde Abt Emolezing wordt verzorgd door Rik Torfs, rector van de Universiteit van Leuven. De lezing in het kerkje van Wittewierum begint om 15:00 uur en zal gaan over de kracht van internationale netwerken. Deelname kost € 7,50 per persoon. Na afloop wordt er een middeleeuwse maaltijd geserveerd. De kosten hiervoor bedragen € 15,00 per persoon.

Emo studeerde in Oxford, Parijs en Orleans en kon in zijn strijd tegen onrecht een beroep doen op een internationaal netwerk. Torfs is een uitgesproken voorstander van de opvatting dat het goed is dat studenten zich internationaal oriënteren. In Vlaanderen staat Torfs erom bekend dat hij zijn opvattingen helder en 'plezant' voor het voetlicht kan brengen.

Op initiatief van Erfgoedpartners en schrijfster Ynskje Penning wordt om het jaar een Abt Emolezing gehouden. De eerste lezing werd verzorgd door Penning zelf, die in 'De enerverende afloop van Emo's kloosterstichting' verhaalde over de wroeging van deze integere jurist over de financiële regeling die hij had moeten sluiten. De lezing van 2014 stond in het teken van goed rentmeesterschap, waarin Frank Westerman onder de titel 'Open brief aan Arjen Robben' refereerde aan de aardbevingen. Beide brochures (à €7,50) kunt u nog bestellen bij Erfgoedpartners.

Zie ook