De wijk de wereld

De wijk de wereld

Een unicum: begin juni wordt de Stadsschouwburg een week lang overgenomen door bewoners van Selwerd en Paddepoel. Het afgelopen jaar hebben ze met theatermakers van De Wijk De Wereld gewerkt aan een voorstelling vol theater, dans, muziek en film. Van 7 t/m 9 juni is het zover en kun je in alle hoeken van de Stadsschouwburg verhalen uit de wijk horen, mensen uit de wijk zien en ontmoeten en eten uit de wijk ruiken en proeven.

Je wordt meegenomen op een reis door de Stadsschouwburg. Ergens zingt een koor het lied dat Rooie Rinus speciaal voor de voorstelling schreef, er wordt gekookt, er zijn foto’s uit de Oude Doos en op bijzondere plekken worden scènes gespeeld, die vier theatermakers met de bewoners maakten. ZUHAUSE tovert de theaterfoyer op muzikale wijze om tot de Paddepoelbar, Karin Noeken brengt jong en oud in gesprek over hun eerste en laatste thuis, Rosa Da Silva maakt met een aantal dames van verschillende achtergronden een gezellige huiskamer van Het Kruithuis en Mohamed Yusuf Boss trekt de gordijnen open van een van de donkerste plekken van het theater.

En zo breken de bewoners van Selwerd-Paddepoel de Stadsschouwburg open en nodigen ze al hun mede-Stadjers uit om langs te komen, ze te ontmoeten en naar hun verhalen te luisteren. Het mooiste theater van Nederland wordt zo een week lang een huis voor alle Groningers.

Speeldata

do 7 juni, 20.15 uur (try-out)
vr 8 juni, 20.15 uur (première)
za 9 juni, 14.30 uur matinee 
za 9 juni, 20.15 uur avondvoorstelling

Entree try-out: € 10,- / € 7,50 voor inwoners Selwerd-Paddepoel
Entree overige voorstellingen: € 12,50 / € 10,- voor inwoners Selwerd-Paddepoel

Kaarten zijn te koop via de ticketservice van de Oosterpoort.

Zie ook