De Ploeg: een ontdekkingstocht naar het bekende

De Ploeg: een ontdekkingstocht naar het bekende

Theatergezelschap IOVIVAT neemt haar publiek mee op een ontdekkingstocht door, langs, over en in de omgeving die Ploegschilders zo prachtig wisten vast te leggen; het kerkje van Oostum en het betoveren-de landschap daaromheen. In drie bedrijven verbinden ze landschap, bevolking, het kerkje en de schilderijen tot een theatervoorstelling ter ere van de 100e verjaardag van De Ploeg.

Honderd jaar geleden brachten Ploegschilders het landschap van het Reitdiep tot leven. Nu brengt theatergezelschap IOVIVAT het leven op het doek terug in het landschap. Een uniek document met verhalen uit de eerste hand, op de valreep opgetekend in de afgelopen twintig jaar.

Vanaf Oostum wordt het publiek naar de Wetsingersluis gebracht om daar aan boord te gaan voor een korte tocht over een prachtig stukje meanderend Reitdiep. Daarna wordt de tocht, terug naar Oostum, te voet voortgezet.

Tot slot volgt in de kerk een voorstelling over de opkomst en uitbloei van de eerste kunstkring De Ploeg. Het leven van Jan Wiegers is daarbij leidraad. Het publiek ziet onder andere zijn ontmoeting met Ludwig Kirchner in Davos en de invloed op andere Ploegers. Het is getuige van de oprichtingsvergadering met het kiezen van de naam en ziet en hoort fragmenten van Le Boeuf sur le Toit. En de aanwezigen zijn getuige van de groeiende tegenstellingen binnen De Ploeg.

Informatie

Speeldata:
26, 27, 28, 29, 30 september om 17.30|18.00
29 september om 14.00|14.30 (matinee)

4, 5, 6, 7 oktober 17.30|18.00
7 oktober 14.00|14.30 (matinee)

Kaarten à € 25,- zijn te bestellen via de website van IOVIVAT.

Om te kunnen genieten van dat veel geschilderde najaarsavondlicht begint de voorstelling rond etenstijd. Daarom is er onderweg een eenvoudige maaltijd inbegrepen.

De voorstelling bevat een boottocht en een wandeling en is daarom niet geschikt voor rolstoelen. Bent u slecht ter been? Neem dan contact op over de mogelijkheden via info@iovivat.info.

De makers

Teksten en regie : Ben Smit & Niels Smit Duyzentkunst
Produktieleiding:  Petra Tjapkes
Regieassistentie: Hesther le Grand
Techniek: Katja Kolhorn
Beeld: H.N. Werkman, Johannes de Bruijne
Kleding & Grime: Marjan van den Hof
Composities: Niels Smit Duyzentkunst
Koor: Constante van Faraday
IOVIVAT

Zie ook