De laatste boer van Euvelgunne

De laatste boer van Euvelgunne

De stad Groningen breidt steeds verder uit en komt in de expansiedrift dorpen en alleenstaande boerderijen tegen. In de documentaire De laatste boer van Euvelgunne wordt deze problematiek aangeroerd door de Groninger filmmaker Tom Tieman.

De laatste boer van Euvelgunne

De afgelopen jaren volgde Tieman de boer Thies Dijkhuis, geboren en getogen op de boerderij Euvelgunnerheem aan de oostkant van de stad Groningen. Dijkhuis, gevangen tussen vooruitgang en traditie, wil niet van zijn land af. Ook hij had weg kunnen gaan, maar hij besloot om samen met zijn broer Teun de strijd aan te gaan tegen de oprukkende stad om zijn land, dat aan de boorden van de historische rivier De Hunze ligt, te laten zoals het altijd is geweest. In de documentaire wordt de balans opgemaakt: was het gevecht de moeite waard? Wie zijn de winnaars? En wie de verliezers?

De film is een productie van Stichting Beeldlijn en Stichting Filmcollectief Groningen. Na afloop van de film zal filmwetenschapper Susan Aasman (RUG) een interview houden met Tom Tieman, waarna er voor het publiek de gelegenheid is om vragen te stellen.

Kaarten kunnen worden gekocht op www.groningerforum.nl of aan de kassa (050-3120433). Kijk voor meer informatie over de documentaire op de website van het Groninger Forum of het Groninger Videolandschap.

Zie ook