De Coendersborch vertelt verhalen

De Coendersborch vertelt verhalen

De Coendersborch is deze winter van binnen grondig onder handen genomen. Het interieur van de borg (woonhuis) is gerenoveerd en de tuin is opnieuw ingericht en dus klaar voor een nieuwe bewoner. De benedenverdieping is ingericht voor het publiek. De stijlkamers in het voorhuis zijn ingericht met beelden en verhalen van het landgoed. Uit verschillende tijden en van verschillende bewoners. En het leuke is dat niet alleen de verhalen van de eigenaren worden verteld maar ook van mensen uit de buurt. 
 

De Coendersborch vertelt verhalen
De Coendersborch 1922 Foto: archief Stichting Het Groninger Landschap

In de monumentale schuur van de borg is een expositie ingericht waar de dieren en planten van het landgoed en het landschap van het Westerkwartier toegelicht worden, zowel met informatiepanelen als digitaal. In de nok van de schuur is een uilenkast gemaakt waarin een webcam is geplaatst. Hopelijk brengt dit jaar een uil haar jongen groot in deze kast en kun je in de schuur via een beeldscherm de ontwikkelingen volgen.

Tussen 12.00 en 15.00 uur zal de toneelvereniging Nut en genoegen uit Nuis diverse keren het toneelstuk DE WONDERDRANK voor u opvoeren. Het toneelstuk speelt zich af rond een wagen van een reizende wonderdokter, deze wonderdokter is getrouwd met Marie en ze hebben samen een dochter Leen die erg lui is en een zoon dat is dove Piet. 


Op 10 april heeft u de gelegenheid om het allemaal zelf te ontdekken. Koffie en thee en ranja voor de kinderen is aanwezig (voor een kleine vergoeding).

Zie ook