De bewoners zijn even terug op de Menkemaborg

De bewoners zijn even terug op de Menkemaborg

Op de Menkemaborg is tijdens de landelijke Dag van het Kasteel te zien hoe het leven op een buitenplaats er in de achttiende eeuw uit zag. De bewoners en hun kinderen zijn even terug en flaneren door huis en tuin van 13.00 uur tot 17.00 uur.

De bewoners zijn even terug op de Menkemaborg

Als bezoeker kunt u zich terug in de tijd wanen en bent u terecht gekomen in de achttiende eeuw. De bewoners lopen rond in de borg en in de tuin. Ze drinken een kopje thee in het theehuis, maar gaan ook dansen op het voorplein. Ze doen een bijzonder spelletje met een harlekijn, waaraan u mee mag doen. Niet alleen buiten, maar ook in de borg zijn de bewoners in verschillende kamers te zien. Ze zitten rustig te lezen of te borduren, schrijven een brief of doen een spelletje dammen. Dit jaar kunt u zelfs zien hoe de dames aangekleed worden. In de slaapkamer wordt een blik gegeven onder de rokken! Een prima gelegenheid om ‘een leven op stand’ van nabij mee te maken en de sfeer van toen te proeven!

Nog het hele jaar wordt gevierd dat de Menkemaborg 90 jaar museum is. In de borg is er extra informatie over deze geschiedenis, over de veranderingen, de restauraties en de inrichting van de borg, de tuin en het schathuis. Meer informatie vindt u op de website: www.menkemaborg.nl.

Zie ook