Dag van het Wad

Dag van het Wad

Z aterdag 30 juni en zondag 1 juli viert het Werelderfgoed Waddenzee een feestje: haar negenjarig bestaan. Negen jaar geleden riep UNESCO de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Een bijzondere status waarmee de Waddenzee zich in een rijtje plaatst met de Gra nd Canyon, Great Barrier Reef, Timboektoe en de Chinese Muur. Tijdens de Dag van het Wad worden om deze reden tal van activiteiten georganiseerd. Voor bezoekers is er op actief, cultureel, culinair, kunstzinnig en educatief gebied een rijk programma samengesteld.

Dag van het Wad
Foto: Wilco de Bruijne

In je slaapzak onder de blote sterrenhemel slapen met het geluid van de Waddenzee op de achtergrond en ontbijten met prachtig uitzicht en de opkomende zon? Avonturiers kunnen in Groningen slapen aan de dijk bij Noordpolderzijl, compleet met veldbedden en bivakslaapzakken. Voor kinderen is er ‘Wad for Kids ’ en een Waddenmarkt rondom het nieuwe MuzeeAquarium in Delfzijl. Op zaterdag vindt er in Lauwersoog een uitgebreid programma met activiteiten voor jong en oud, zoals traditioneel vissen of in virtual-reality zwemmen met zeehonden. Dat is in een notendop wat je kunt ervaren aan de Groninger Waddenkust tijdens de Dag van het Wad. De hotspots in Groningen zijn Lauwersoog, Noordpolderzijl en Delfzijl.

Ook in Friesland en in Noord-Holland zijn er allerlei activiteiten gepland. Kijk voor meer informatie en de volledige programma's per provincie op: VisitWadden.nl/dag-van-het-wad.

Zie ook