Dag van de Oldambster geschiedenis

Dag van de Oldambster geschiedenis

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt viert voor de zesde keer de Dag van de Oldambtster Geschiedenis. Dit jaar heeft de Stichting Musea Heiligerlee de ruimtes van het Klokkengieterijmuseum en Museum Slag bij Heiligerlee aangeboden.

Dag van de Oldambster geschiedenis
Klokkengieterijmuseum Heiligerlee

De dag begint om 11.00 uur met de prestentatie van de nieuwe historische brochure: Torens en klokken in gemeente Oldambt. Daarna is er een erfgoedmarkt waarop culturele en historische organisaties zich presenteren en een divers activiteitenprogramma. De dag duurt tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het CHC Oldambt , de Facebookpagina en Musea Heiligerlee.

De nieuwe historische brochure is de opvolger van de brochure over Korenmolens in gemeente Oldambt. Verhalen over torens die verspreid door de gemeente staan, kerktorens maar ook de toren van het Winschoter stadhuis vormen het begin van de brochure. Daarna volgen de torens die verdwenen zijn, zoals de watertoren die zoveel Winschoters zo graag hadden behouden. De klokken en carillons zijn het volgende onderwerp, zowel de geschiedenis in het algemeen als de klokken die in het Oldambt hebben gehangen of nog hangen. De brochure sluit met een geschiedenis van de klokgieterij in het Oldambt. Daarom is het museum in Heiligerlee, dat vroeger een klokkengieterij was, de beste locatie voor de Dag van de Oldambtster geschiedenis dit jaar.

Zie ook