Dag van de Grunneger Toal 2018

Dag van de Grunneger Toal 2018

Op 17 maart 2018 wordt voor de negende keer de Dag van de Grunneger Toal georganiseerd. De taaldag vindt plaats in de Meertmoand Streektoalmoand en wordt door Centrum Groninger Taal en Cultuur vormgegeven samen met de organisaties Stichting t Grunneger Bouk, RHC Groninger Archieven en Groninger Forum. Het taalevenement dat plaatsvindt in het gebouw van de Groninger Archieven aan het Cascadeplein laat het publiek kennismaken met een veelzijdigheid en toenemende populariteit van de Groninger taal.

Tijdens de Dag is er ruim aandacht voor hedendaagse streektaalmuziek. Er zijn lezingen en broescursussen waarin de Toal centraal staat. In het dichterscafé treden schrijvers en dichters van het online magazine Oader op en er is de traditionele Toal- en boukenmaart. Maar er is nog veel meer. Tekstschrijver en zanger Jan Veldman opent de 9e editie van de Dag van de Grunneger toal, die plaatsvindt bij de Groninger Archieven in Stad. De presentatie is in handen van Janneke Vos.

De Dag van de Grunneger Toal vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 in de gebouwen van het RHC Groninger Archieven, Cascadeplein 4. Het volledige programma is te bekijken via webloug.nl

Zie ook