Dag van de Grunneger Toal 2016

Dag van de Grunneger Toal 2016

Zangeres en actrice Alina Kiers opent op zaterdag 19 maart de 7de editie van de Dag van de Grunneger toal. In de openingsact van Kiers staan sprookjes centraal. Aanleiding is de boekpresentatie van Grunneger Grimm tijdens de Dag. Het boek omvat 50 wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm vertaald in het Gronings door Marten van Dijken.

Dag van de Grunneger Toal 2016
Alina Kiers opent de 7e Dag van de Grunneger Toal. - Foto: Marij Kloosterhof

De Dag van de Grunneger toal wordt georganiseerd door het Huis van de Groninger Cultuur, Groninger Forum Bibliotheek, Stichting t Grunneger Bouk, Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG) en het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. De toegang is vergees

Tijdens de Dag van de Grunneger toal zijn er verschillende muziekoptredens van onder meer Peter de Haan, het Ost-Friese Otto Groote Ensemble en de Stroatklinkers. Er zijn flitslezingen over het Gronings, broescursussen, kleine toal-exposities onder andere van Drukwerk in de Marge, voordrachten in het dichterscafé en verhalenvertellers. Ook zijn Groninger streektaalorganisaties vertegenwoordigd op de jaarlijkse Toalmaarkt. De Dag van de Grunneger toal wordt georganiseerd door het Huis van de Groninger Cultuur, Groninger Forum Bibliotheek, Stichting t Grunneger Bouk, Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG) en het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven.

Het complete programma vind je hier

Voor meer informatie kijkt u op de website www.huisvandegroningercultuur.nl. Volg de Dag van de Grunneger toal ook op Facebook en Twitter (https://twitter.com/hvdgc).

Zie ook