Dag van de Groninger Geschiedenis

Dag van de Groninger Geschiedenis

De Dag van de Groninger Geschiedenis bestaat 30 jaar en om dat te vieren is het evenement dit jaar extra groot. Op het programma staan onder meer voorstellingen, lezingen, muziek, stadswandelingen, depotrondleidingen, een tentoonstelling, een informatiemarkt en een boekenmarkt. De dag wordt geopend door Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.

Dag van de Groninger Geschiedenis

Grenzen

Bij alle activiteiten staat de geschiedenis van stad en provincie Groningen centraal, dit jaar met bijzondere aandacht voor het thema ‘Grenzen’. Zo vertelt oud-marechaussee Koos Schipper bijvoorbeeld over zijn jaren bij de grensbewaking. Er is ook mobiel erfgoed te bewonderen: in de Zuiderhaven liggen historische schepen, zoals de loodskotter Eems, en er staan oude Groninger brandweerwagens op het Cascadeplein.

Poparchief Groningen 10 jaar!

Dit jaar is het tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis dubbel feest, want het Poparchief Groningen bestaat 10 jaar! Dat heuglijke feit wordt gevierd met een speciaal programma, uiteraard met live-muziek, onder meer van A Fugitive en The New Poor.

Kinderactiviteiten

Voor het eerst organiseert de Dag van de Groninger Geschiedenis dit jaar ook speciale activiteiten voor kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld genieten van een voorstelling van jeugdtheater Heisa en een rondleiding door het depot van de Groninger Archieven.

Praktische informatie

De Dag van de Groninger Geschiedenis vindt plaats op zaterdag 8 oktober en is gratis toegankelijk. Voor sommige activiteiten is aanmelding vooraf nodig. Het volledige programma is te bekijken op www.dagvandegroningergeschiedenis.nl

Zie ook