Concert en lezing middeleeuwse muziek

Concert en lezing middeleeuwse muziek

Jankees Braaksma en Marian van der Heide spelen en zingen muziek uit lang vervlogen tijden, uit o.a. Winsum, Hellum, Groningen en Rostock. Braaksma vertelt aan de hand van prachtige afbeeldingen een verhaal bij deze muziek.

Jankees Braaksma en Marian van der Heide tijdens een optreden van het ensemble Super Librum.
Jankees Braaksma en Marian van der Heide tijdens een optreden van het ensemble Super Librum.

Jankees Braaksma studeerde blokfluit aan de conservatoria te Groningen en Amsterdam. Met een stipendium van de stad Groningen studeerde hij middeleeuwse muziek aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel (Zwitserland). Behalve blokfluitist is Jankees Braaksma bespeler van het portatief (kleine draagbare orgels uit de periode 1300-1450). Met het in 1985 door hem opgerichte ensemble Super Librum brengt hij middeleeuwse liederen ten gehore, onder andere uit de tijd van Rudolph Agricola, de beroemde Groningse humanist.
 

Sopraan Marian van der Heide studeerde aan het Prins Claus conservatorium. Na het behalen van het einddiploma solozang vervolgde zij haar studie bij de, in barokmuziek gespecialiseerde, Canadese sopraan Ann Monoyios. Van der Heide heeft een gevarieerde concertpraktijk als soliste in oratoria en cantates. 

Het concert begint om 14.00 en duurt tot 16.00. Entree bedraagt €5,-. Voor meer informatie kijkt u op de website van Museum Wierdenland.

Zie ook