'Cerfontaine en zijn muziek...'

'Cerfontaine en zijn muziek...'

Bert Smit presenteert 'Cerfontaine en zijn muziek.....' over het leven en werken van Matthias Johannes Cerfontaine (1884-1977) waarbij de Concertband van Muziekvereniging Nieuw Leven o.l.v. dirigent Klaas IJkema een aantal van diens werken uitvoert. Smid is lid van de Stichting Oud Winschoten.

'Cerfontaine en zijn muziek...'
Beerta's Fanfare Orkest onder leiding van Matthias Cerfontaine, 1973. – Foto: archief Stichting Oud Winschoten

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt en Stichting Oud Winschoten organiseren in samenwerking met De Klinker twee concerten van Winschoter componisten. Op 9 april 2017 presenteert Bert Smit (Oud Winschoten) het leven en werk van Matthias Johannes Cerfontaine en zal Nieuw Leven een aantal van zijn werken uitvoeren.

Concert Jacques Goudappel

Zondagmiddag 28 mei 2017 (aanvang 15.00 uur in de Rabozaal van De Klinker) zal muziek van Jacques Goudappel (1911-1995) worden uitgevoerd door een ensemble bestaande uit Marcel Worms (piano), Nienke van Rijn (viool), Peter van Dinter (trompet) samen met het Quimias Trio. De muziek wordt omlijst door het levensverhaal van de componist, verteld door zijn biografe Annette de Klerk. 

In de foyer is tijdens de concertdagen een expositie over beide Winschoter componisten te zien.

Informatie

Toegangskaarten: kosten € 17,50 per concert en voor beide  € 30,- zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Klinker (koffie of thee vooraf  is inbegrepen). Meer informatie over deze concerten is te vinden op de website www.oudwinschoten.nl en die van De Klinker.

Zie ook