Busrit grenzen aan bouwen

Busrit grenzen aan bouwen

Tijdens de maand van de geschiedenis in oktober reizen we iedere zaterdag in een historische bus door de provincie Groningen. Het thema van dit jaar is “grenzen”. We bezoeken verborgen plekjes, horen onbekende verhalen en proeven typisch Groningse etenswaar in pittoreske plaatsjes. Iedere zaterdag bezoeken we een ander deel van Groningen en variëren het thema. Onderweg vertelt een gids over het cultuurhistorisch landschap en overige wetenswaardigheden. Je koopt vooraf één (all inclusive) kaartje, waarvoor je in ruil de reis, de gids, versnaperingen, lunch, entree en veel mooie verhalen ontvangt.

Busrit grenzen aan bouwen
De historische DVM305 bus Foto: Nationaal Bus Museum

Tijdens deze rondrit in de museale DVM305 bus uit het Nationaal Bus Museum in Hoogezand gaan we op zoek naar voorbeelden van grootschalige architectuur, maar ook naar kleinschalige tegenbewegingen. We beginnen de dag met een bezoek aan het Gasunie gebouw. In de middag bezoeken we het kerkje in Harkema en een tiny house in Leek. Onderweg vernemen we de geschiedenis van de provincie Groningen en blikken vooruit naar de toekomst.

De busritten beginnen en eindigen in de stad Groningen (t.o. hoofdstation Groningen, bij Rederij Kool) en duren van 10:30 uur tot ongeveer 17.00 uur. De kosten bedragen € 25,- per rit (kinderen € 15,-). Deze prijs is inclusief koffie, thee en lunch onderweg. 

Aanmelden is niet meer mogelijk voor deze busrit.

 

 

Deze activiteit is een samenwerking met:

Nationaal Bus Museum, Gasunie, Kerkje Harkema en Meubelmakerij Kern Hout

Zie ook