Busrit de grens tussen cultuur en natuur

Busrit de grens tussen cultuur en natuur

Tijdens de maand van de geschiedenis in oktober reizen we iedere zaterdag in een historische bus door de provincie Groningen. Het thema van dit jaar is “grenzen”. We bezoeken verborgen plekjes, horen onbekende verhalen en proeven typisch Groningse etenswaar in pittoreske plaatsjes. Iedere zaterdag bezoeken we een ander deel van Groningen en variëren het thema. Onderweg vertelt een gids over het cultuurhistorisch landschap en overige wetenswaardigheden. Je koopt vooraf één (all inclusive) kaartje, waarvoor je in ruil de reis, de gids, versnaperingen, lunch, entree en veel mooie verhalen ontvangt.

Busrit de grens tussen cultuur en natuur
De historische DAM154 bus foto: De Verhalen van Groningen

Tijdens deze rondrit in de museale DAM154 bus uit het Nationaal Bus Museum in Hoogezand leert onze gids in de bus u alles over het “lezen” van het typisch Groningse landschap. We eten vis aan zee en bezoeken de punt van Reide. In de middag gaan we op zoek naar verdwenen dorpen.

De busritten beginnen en eindigen in de stad Groningen (t.o. hoofdstation Groningen, bij Rederij Kool) en duren van 10:30 uur tot ongeveer 17.00 uur. De kosten bedragen € 25,- per rit (kinderen € 15,-). Deze prijs is inclusief koffie, thee en lunch onderweg. 

Aanmelden is niet meer mogelijk voor deze busrit.

Zie ook