Busrit: Boerderijenroute door Westerwolde en de Veenkoloniën

Busrit: Boerderijenroute door Westerwolde en de Veenkoloniën

Bezoek en bewonder de fraaie historische boerderijen in Westerwolde en de Veenkoloniën.

Busrit: Boerderijenroute door Westerwolde en de Veenkoloniën
Foto: Marieke Kijk in de Vegte

DEZE BUSRIT IS VOLGEBOEKT. 
Wilt u toch graag met ons mee op pad? Op 14 oktober en 28 oktober zijn er ook busritten

Deze busrit bieden we aan in samenwerking met het project ‘Boerderij in beeld’ . Met het project Boerderij in beeld geven Erfgoedpartners en de Boerderijenstichting Groningen stof tot nadenken over de boerderij als cultuurhistorische drager van de identiteit van het Groninger platteland. Vragen als ‘wat behelst het moderne boeren en wat betekent dit voor boerderij en erf’ en ‘hoe willen we dat het Groninger landschap en haar iconen - de boerderijen - er uit gaan zien?’ worden voorgelegd aan het publiek.

De Keenbus, een museale bus van het Nationaal Busmuseum, voert u langs de mooiste plekken en u krijgt onderweg uitleg over landschap en boerderijen. In de ochtend voert de route door Westerwolde. In het buurtschap Weende wordt een boerderij bezocht van het Westerwoldse type. De lunch is in het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, gevestigd in villa Huize ter Marse, waar de geschiedenis van de streek wordt getoond. ’s Middags voert de route langs Veenkoloniale boerderijen. Er wordt een bezoek gebracht aan een monumentale boerderij in Stadskanaal. Tot slot gaat de excursie naar een voormalige kloosterboerderij in Muntendam. Hier is een akkerbouwbedrijf gevestigd met veel aandacht voor agrarisch natuurbeheer.

Kosten zijn 25,- euro pp, inclusief lunch. Vertrek Groningen (bij centraal station) 10 uur, terug rond 17 uur. Aanmelden is verplicht, via info@erfgoedpartners.nl of 050-313 00 52

Zie ook