Busrit begrensd door water

Busrit begrensd door water

Tijdens de maand van de geschiedenis in oktober reizen we iedere zaterdag in een historische bus door de provincie Groningen. Het thema van dit jaar is “grenzen”. We bezoeken verborgen plekjes, horen onbekende verhalen en proeven typisch Groningse etenswaar in pittoreske plaatsjes. Iedere zaterdag bezoeken we een ander deel van Groningen en variëren het thema. Onderweg vertelt een gids over het cultuurhistorisch landschap en overige wetenswaardigheden. Je koopt vooraf één (all inclusive) kaartje, waarvoor je in ruil de reis, de gids, versnaperingen, lunch, entree en veel mooie verhalen ontvangt.

Busrit begrensd door water
De historische VEONN1671 bus Foto: Nationaal Bus Museum

Tijdens deze rondrit in de museale VEONN1671 bus uit het Nationaal Bus Museum in Hoogezand zoeken we de grenzen op van het water in de Groninger Veenkoloniën. Wist u bijvoorbeeld dat in het midden van de 19e eeuw ruim 50% van de Nederlandse vloot uit de Groninger Veenkoloniën kwam? We bezoeken het Veenkoloniaal museum en een bijzonder stoomgemaal. Onderweg lunchen we bij het kapiteinshuis in Pekela. Op de terugweg nemen we een kijkje bij het Oldambtmeer.  

De busritten beginnen en eindigen in de stad Groningen (t.o. hoofdstation Groningen, bij Rederij Kool) en duren van 10:30 uur tot ongeveer 17.00 uur. De kosten bedragen € 25,- per rit (kinderen € 15,-). Deze prijs is inclusief koffie, thee en lunch onderweg. 

Aanmelden is niet meer mogelijk voor deze busrit.

Zie ook