Boerderij in Beeld: Warffumer Klooster.

Boerderij in Beeld: Warffumer Klooster.

Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum organiseert in samenwerking met Boerderij in Beeld en De Verhalen van Groningen in mei en juni excursies naar boerderij Warffumer Klooster. De deelnemers wandelen onder begeleiding van een gids vanaf het museum naar deze bijzondere boerderij. Tijdens de excursies krijgen ze informatie over de geschiedenis van de landbouw en het landschap in het Noorden.

Boerderij in Beeld: Warffumer Klooster.
Boerderij Groot Klooster bij Warffum.

Op Warffumer Klooster, een boerderij die nog volop in bedrijf is, wordt een kleine tentoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling laat zien hoe technische innovaties en kennis ten grondslag hebben gelegen aan het succes van de landbouwsector in Noord-Groningen. De expositie bestaat uit historische objecten, die de landbouw van de negentiende en twintigste eeuw belichten. Bovendien toont ze de ontwikkeling van de Groninger boerderij in tekst en beeld.

De excursies worden gehouden op 20 en 27 mei en op 3, 10, 17 en 24 juni 2017. De start is om 14.00 uur vanaf het Openluchtmuseum, telkens met een groep van maximaal 15 personen onder leiding van een gids.

Reserveren en kosten

Deelname aan de excursie kost € 9,- inclusief een bezoek aan het Openluchtmuseum. Wie alleen de excursie wil doen of donateur is van het museum, betaalt € 5,- . Reserveren: (0595) 42 22 33 (Openluchtmuseum Het Hoogeland).

Boerderij in Beeld

Met het project Boerderij in beeld geven Erfgoedpartners en de Boerderijenstichting Groningen stof tot nadenken over de boerderij als cultuurhistorische drager van de identiteit van het Groninger platteland. Met excursies, een fototentoonstelling en diverse randprogramma’s maakt het publiek kennis met heden, verleden èn toekomst van de Groninger boerderijen. Doel van Boerderij in Beeld is bij te dragen aan een grotere bewustwording en het stimuleren van het debat over de aanblik van het Groningse platteland en haar boerderijen. Meer informatie is te vinden op www.boerderij-in-beeld.nl.

Zie ook